Arsenal-legendaren Thierry Henry stänger ner sina sociala medier

Thierry Henry var under sin aktiva karriär en stor profil i Arsenal där han gjorde stor succé. Han vann bland annat Premier League och öste in mål från sin anfallsposition. Nuförtiden är han arbetslös efter att ha varit tränare i bland annat Monaco och MLS-laget Montreal Impact. Nu ryter ikonen ifrån mot anonymt näthat.

Fransmannen väljer nu att inaktivera sina sociala medier tills företag som Twitter och Instagram gör något åt problemen. Många spelare i dagens Premier League får ta emot näthat. Senaste exemplet är Fred i Manchester United som i förlusten mot Leicester slog en olycklig bakåtpass. Passen föranledde ett av Leicesters mål och efter matchen fick Fred ta emot massvis av hat på sociala medier.

Den stora mängden rasism, mobbning och mental tortyr mot enskilda personer är för allvarligt för att ignoreras”. Detta skriver Thierry Henry i ett Twitterinlägg och fortsätter:

“Det måste finnas en ansvarsskyldighet, för det är alldeles för lätt att skapa konton och använda för att, anonymt, trakassera andra utan konsekvenser. Till det förändras kommer jag inaktivera alla mina konton på olika sociala medier. Jag hoppas vi ser en förändring snart”.

Comments are closed.