Betting på Premier League

Premier League 19/20 har börjat med dunder och brak. Liverpool har tagit en stadig ledning och leder före jagande Manchester City och Leicester med flera poäng. Liverpool har aldrig vunnit ligan sedan den gjordes om i början av 90-talet och i år kan mycket väl bli första gången. Fjolårets vinnare, Manchester City, är däremot förhandsfavoriter sett till oddsen. 

Fotbollsbetting är mer än ett spel på vilka som vinner en match eller liga. Det finns fler spelformer att välja mellan och det är en av faktorerna som framtida bettare bör titta på när de letar efter en bra bettingsida. 

Olika spelformer

Fotboll är en av de populäraste sporterna att betta på och det finns ofta fler spelformer än för sporter. Den vanligaste spelformen är 1X2. Det är ett matchspel på vilket lag som vinner (1 eller 2) eller om det blir oavgjort (X). Långtidsspel är en annan populär form där oddsen representerar vilket lag som sannolikt kommer att vinna hela ligan.

Det finns andra former av långtidsspel, såsom vilka spelare som kommer vinna skytteligan och assistligan. Det finns också specifika livespel för varje match. Då går det att spela på vilket lag som gör det första målet, ställningen efter första halvlek, hörnor och om det kommer att delas ut röd eller gula kort. Det finns också handikappspel som är vanliga spelformer när två väldigt ojämna lag möter varandra. Dessa är lämpliga när lag som Manchester City och Watford möts. I det senaste mötet förlorade Watford med 0-8. För att jämna ut oddsen ges det bästa laget ett handikapp och måste vinna med ett visst antal mål för att de ska vinna enligt spelformen.

Praktiskt inför valet av bettingsida

De flesta bettingsidor erbjuder spel på Premier League. I jakten på att hitta en bra bettingsida gäller det att titta på faktorer som säkerhet, betalmetoder och givetvis utbud. För att bettingsidan ska vara säker måste den ha en licens som är utfärdad av den svenska spelmyndigheten. Detta brukar stå längst ned på sidan i en fotnot. Betalmetoderna är nästa faktor att titta på. Det finns olika metoder för att göra insättningar och uttag. Kortbetalningar och e-plånböcker accepteras av de flesta spelsidor men de är inte lika effektiva betalmetoder som t.ex. Zimpler. Det här är en betaltjänst som är framtagen för att göra snabba och effektiva transaktioner. Ingen registrering krävs och alla transaktioner verifieras med spelarens e-legitimation. Ett 40-tal casino- och bettingsidor använder Zimpler, vilka listas här

Nästa steg är spelutbudet. Går det att spela på Premier League? Om inte är det helt fel sida för Premier League-fans och de får ta och leta vidare. Det är också en bra idé att undersöka om bettingsidan är tillgänglig på olika enheter. De flesta bettingsidor erbjuder sina spel både i mobilen och på datorn, men det kan vara bra att kontrollera innan ett spelkonto registreras. 

Betting på Premier League är både enkelt och tillgängligt. När bettingsidan och spelformerna är hittade gäller det att granska rapporteringar och sportnyheter som kan backa upp eller talar emot oddsen. Därefter är det bara att hålla tummarna och njuta av världens bästa fotbollsliga. 

Comments are closed.